Image for Gradientech får QuickMIC®-order från Iberlab i Portugal
2024-01-16

Gradientech får QuickMIC®-order från Iberlab i Portugal

Diagnostikföretaget Gradientech tillkännager idag den första ordern från bolagets nya distributör i Portugal.

Iberlab är en ledande leverantör av diagnostikprodukter för kliniska laboratorier i Portugal och utsågs nyligen till Gradientechs kommersiella partner på den portugisiska marknaden. Iberlabs första installation av QuickMIC®-system är på sjukhuset Hospital Espirito Santo Évora.

”Det är så kul att QuickMIC-systemet redan är ute på den första kommersiella utvärderingen i Portugal.  Portugal är en viktig marknad för oss, givet deras behov av snabb resistenstestning på grund av den relativt höga nivån av antibiotikaresistens i samhället”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech.

”Vi på Iberlab är väldigt tacksamma över Gradientechs snabba och professionella support nu när vi börjar rulla ut systemet. Vi ser fram emot vår första utvärdering för att visa alla fördelar med det snabbaste AST-systemet på marknaden “, säger João Teixeira, vd på Iberlab.

 

QuickMIC-systemets ultrasnabba och exakta resultat gör det möjligt för patienter med sepsis att snabbt få specifik individanpassad antibiotikabehandling. Systemets modulära design gör det möjligt för sjukhuskunder att börja i mindre skala och sedan utöka med fler moduler efter behov. QuickMIC-systemet och dess gram-negativa panel är CE-märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa men ännu inte tillgängliga för försäljning i USA.

 

För mer information vänligen kontakta:
Peter Karlberg, VP Sales Gradientech

Tel: + 46 763 29 08 14
peter.karlberg@gradientech.se

Sara Thorslund, vd
Tel: +46 736 29 35 80
sara.thorslund@gradientech.se

Om Gradientech
Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC®, som erhållit Breakthrough Device status av amerikanska läkemedelsverket FDA, gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar vårdkostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se

 

Gradientech is an ISO13485 certified company since 2017

Contact

Gradientech AB
Uppsala Science Park
SE-751 83 Uppsala
Sweden

sales@gradientech.se

About Gradientech

Gradientech develops, manufactures and sells innovative microfluidic products for high-quality analysis of the behavior of cells and organisms in response to gradients of biomolecules. Our aim is to pioneer life science and healthcare.

Copyright © 2024 Gradientech. All rights reserved. Gradientech, QuickMIC and CellDirector are registered trademarks or trademarks of Gradientech AB.

Next-generation antimicrobial susceptibility testing

Take a look at our E-book