Image for Gradientech stärker sitt kommersiella team
IR Press releasesNews 2024-04-18

Gradientech stärker sitt kommersiella team

Diagnostikbolaget Gradientech meddelar idag att AnnaLotta Schiller Vestergren har utsetts till bolagets Chief Commercial Officer och hon kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp. AnnaLotta har gedigen erfarenhet av internationella kommersiella organisationer, med närmare 30 år i ledande befattningar inom life science och diagnostik.

”Jag är väldigt glad över att hälsa AnnaLotta välkommen till oss på Gradientech. Med sin bakgrund inom molekylärbiologi och bakteriologi och långa erfarenhet av internationell försäljning och affärsutveckling från såväl riktigt stora life science-bolag som mindre bolag i tillväxtfas, är jag övertygad om att AnnaLotta kommer att vara en viktig drivkraft för vår framgång i den spännande fas vi nu befinner oss i – på tröskeln till ett genombrott för nästa generations antibiotikaresistensbestämning (AST) inom rutindiagnostik,” säger Sara Thorslund, vd och medgrundare på Gradientech.

”Gradientechs banbrytande QuickMIC-system adresserar viktiga behov inom klinisk diagnostik med sin snabbhet och precision som är väldigt lovande för att lyfta antibiotikaresistensbestämning till nästa nivå. Vi bidrar onekligen till utvecklingen av nästa generations diagnostik och en mer individanpassad sjukvård. Med mina nästan tre decenniers erfarenhet av kommersialisering på bolag i olika faser ser jag fram emot att leda Gradientechs begåvade team och att kunna vara med och bidra i vårt arbete för bättre hälso- och sjukvård. Jag ser fram emot att bli en del av teamet och jobba tillsammans för att uppnå våra kommersiella mål och driva nästa tillväxtfas,” säger AnnaLotta Schiller Vestergren, utsedd till CCO på Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och exakta AST-resultat gör det möjligt för sepsispatienter att få patientspecifik behandling med rätt antibiotika i rätt dos, på rekordtid. Den modulära designen där användaren själv bestämmer testkapaciteten gör QuickMIC attraktivt för både små och stora sjukhuslaboratorier. QuickMIC och dess gramnegativa antibiotikapanel är CE-märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa, men ännu inte godkända för försäljning i USA.

 

För mer information vänligen kontakta:

Sara Thorslund, PhD, CEO 

Tel: +46 736 29 35 80 

 

Om Gradientech
Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC®, som erhållit Breakthrough Device status av amerikanska läkemedelsverket FDA, gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar vårdkostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se