Image for Gradientech tecknar distributionsavtal för Europa
IR Press releases 2022-07-01

Gradientech tecknar distributionsavtal för Europa

Diagnostikföretaget Gradientech har tecknat ett exklusivt distributionsavtal för kommersialiseringen av QuickMIC® i Österrike, Schweiz och östra central Europa med Biomedica.

Biomedica är sedan 40 år en ledande leverantör av in vitro-diagnostik, medicinskteknisk utrustning och life science-produkter med cirka 280 medarbetare.

“Vi är mycket stolta över att presentera Biomedica som vår första distributör i Europa. Det är en betydande milstolpe för Gradientech och Biomedica är en perfekt partner för att rulla ut QuickMIC®-systemet i Europa”, säger Sara Thorslund, VD för Gradientech.

“Biomedica är en utmärkt partner av flera anledningar. De har gedigen erfarenhet, en kompletterande produktportfölj för sepsis och den betydande expertis som krävs för att QuickMIC-systemet ska kunna bli en marknadsledare för ultrasnabb testning av antibiotikaresistens på deras marknader”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och precisa resultat möjliggör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik individanpassad guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Den modulära designen gör det flexibelt och gör det möjligt för sjukhusen att börja i liten skala för att sedan skala upp beroende på behov.

“På Biomedica strävar vi efter att möta alla våra kunders behov på högsta nivå. Innovation är ett av våra kärnvärden och produktlinjen från Gradientech är därför ett perfekt komplement till vår Sepsis-portfölj. Det stärker inte bara vår position i ett strategiskt viktigt segment där vi har stor expertis, det möjliggör också förbättrade kliniska beslut i en tidskänslig miljö”, kommenterar Dr Petra Wiedemann, VD på Biomedica.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Peter Karlberg, VP Sales Gradientech
Tel: + 46 763 29 08 14


Sara Thorslund, PhD, VD Gradientech
Tel: 0736-29 35 80