Image for Gradientech utökar med senior affärsutvecklingsresurs i USA
IR Press releases 2022-10-04

Gradientech utökar med senior affärsutvecklingsresurs i USA

Diagnostikföretaget Gradientech har ingått ett långsiktigt samarbete med Marc van Nuenen för att leda företagets affärsutvecklingsaktiviteter i USA inklusive förberedelserna för kliniska studier med mål om ett FDA-godkännande av QuickMIC®-systemet.

Marc van Nuenen och Gradientech har ingått ett långsiktigt samarbete för kommersiella aktiviteter i USA och för att planera de amerikanska kliniska studierna för bolagets diagnostiksystem QuickMIC för ultra-snabb antibiotikaresistenstestning (AST) av sepsisprover.

”Det är ett nöje för mig att välkomna Marc till teamet. Hans enastående nätverk och gedigna kunskap inom vårt område kommer att vara till stor hjälp för våra aktiviteter i USA och för Gradientech i allmänhet”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech.

 

Marc van Nuenen bidrar med över 30 års kommersiell erfarenhet från det kliniska mikrobiologiområdet. Hans tidigare uppdrag inkluderar att leda den kommersiella utvecklingen inom masspektrometri på bioMérieux med deras produktlinje VITEK MS. Efter bioMérieuxs förvärv av BioFire 2014 ansvarade Marc för den globala kommersiella expansionen av det molekylärdiagnostiska systemet FilmArray, först i Europa och Mellanöstern, sedan i Asien i sina roller som VP BioFire Commercialization EMEA, och senast i samma roll för APAC.

 

“Det är en sann ära att arbeta med det kunniga teamet på Gradientech. QuickMIC-systemet är inte bara det snabbaste fenotypiska AST-systemet på marknaden idag med AST-resultat tillgängliga inom 2-4 timmar. De exakta linjära MIC-resultaten som systemet genererar har därtill en potential att lyfta resistenstestning till en helt ny nivå gällande klinisk nytta”, säger Marc van Nuenen.

För mer information vänligen kontakta:
Sara Thorslund, CEO
Tel: + 46 763 29 35 80


Marc van Nuenen, VP Business Development US
Tel: +1 (919) 808-7190