Image for Gradientech välkomnar investering från kommersiell partner
IR Press releases 2023-04-27

Gradientech välkomnar investering från kommersiell partner

Diagnostikföretaget Gradientech tillkännager idag samarbetet med a.d.a.  SRL som kommersiell partner för QuickMIC®-systemet för den kliniska mikrobiologimarknaden i Italien. A.d.a. SRL har dessutom valt att investera i Gradientech baserat på sin övertygelse om systemet.

Efter CE-IVD-registreringen under 2022 av QuickMIC®, ett diagnostiksystem för ultra-snabb antibiotika-resistenstestning (AST), har Gradientech påbörjat kommersialisering av systemet i delar av Europa. Italien är en av de viktigaste marknaderna i Europa när det gäller AST av prover från sepsispatienter, vilket är drivet av det stora antalet antibiotikaförskrivningar i landet och den ökande antibiotikaresistensen i samhället. 

“Vi är hedrade och entusiastiska över vårt kommersiella samarbete med italienska a.d.a SRL. Bolaget som leds av de mycket erfarna Andrea Grillo och Pietro Lombardi är idag en av de mest framstående distributörerna i Italien av automatiserade system för den kliniska mikrobiologimarknaden med fler än 200 sjukhuslaboratorier som kunder”, säger Sara Thorslund, vd för Gradientech. ”Exempelvis deltog vi nyligen tillsammans med a.d.a. på AMCLI-kongressen i Italien för att visa upp QuickMIC®-systemet och intresset för vårt nylanserade system från den italienska marknaden var stort. Att a.d.a nu även väljer att investera i Gradientech ser jag som väldigt positivt, både ur ett finansiellt perspektiv, men också som ett bevis på att de tror på QuickMIC®.”

 

“Vi är imponerade av Gradientechs expertis inom AST-området och deras stora engagemang för att nå ut på marknaden med sin innovativa och snabba teknik som QuickMIC® bygger på. QuickMIC® är det första AST-systemet som levererar precisa MIC-värden inom bara 2 till 4 timmar, vilket är något som konkret kan bidra till att rädda livet på kritiskt sjuka patienter. Vår gemensamma vision, och vår övertygelse om att framgångsrikt kunna marknadsföra det här innovativa systemet, gjorde beslutet lätt för oss att inte bara arbeta med Gradientech som kommersiella partner i Italien utan att också gå in i bolaget som aktieägare “, säger Andrea Grillo, vd och Pietro Lombardi, vetenskaplig chef för a.d.a. SRL.

 

Efter den finansiella investeringen blir a.d.a.  SRL en av de tio största aktieägarna i Gradientech.

 

För mer information vänligen kontakta:
Sara Thorslund, PhD, vd Gradientech

Telefon: +46 736 29 35 80

 

 

Om Gradientech

Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC® gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar sjukvårdskostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se