IR Press releases 2021-09-06

Laura Chirica ny styrelseledamot i Gradientech

Uppsala, 6 september 2021. Laura Chirica valdes idag till ny styrelseledamot vid den extra bolagsstämman i diagnostikbolaget Gradientech, som står inför en notering på Nasdaq First North Growth Market. Laura har 20 års erfarenhet av ledande affärsbefattningar inom life science, bioprocess och diagnostikbranschen och är för närvarande Chief Commercial Officer på Immunovia AB.

Laura Chirica har haft en nyckelroll i Immunovias resa från tidig början till lansering av bolagets första produkt. Hennes långa och breda kommersiella bakgrund, och därtill erfarenhet av noteringsprocesser, blir väldigt betydelsefull för oss när vi nu tar nästa steg i och med noteringen på First North som enligt plan ska ske redan under andra halvan av oktober”, säger Sara Thorslund, VD och medgrundare av Gradientech.

Jag ser fram emot att ingå i styrelsen i Gradientech och kunna dela med mig av mina erfarenheter från att ha implementerat framgångsrika kommersiella strategier både i Europa, USA och Asien under de gångna 20 åren. Gradientech är ett väldigt spännande och välskött bolag där vi med produkten QuickMIC verkligen kan göra skillnad gällande sepsispatienters vård och därtill den ökande antibiotikaresistensen”, säger Laura Chirica.

Gradientechs styrelse består därutöver fortsatt av ledamöterna Gisela Sitbon (ordförande), Rolf Ehrnström, Ted Elvhage, Henrik Didner och Simon Turner samt suppleanten Allan Asp.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sara Thorslund, PhD, VD Gradientech
Tel: 0736-29 35 80