Image for Rekordmånga QuickMIC®-abstract på ECCMID 2024
2024-02-02

Rekordmånga QuickMIC®-abstract på ECCMID 2024

Diagnostikföretaget Gradientech tillkännager idag att hela sex abstract med resultat från QuickMIC®-studier har accepterats och kommer presenteras vid den 34:e europeiska kongressen för klinisk mikrobiologi och infektionssjukdomar (ECCMID) i Barcelona, Spanien 27-30 april 2024.

ECCMID är världens främsta mötesplats för kliniska mikrobiologer och specialister på infektionssjukdomar med över 14 000 deltagare varje år. Intresset för ECCMID är stort och i år har fler än 7 000 abstract lämnats in, vilket är det högsta antalet någonsin.

På ECCMID 2024 kommer sex olika abstracts med data från oberoende europeiska studier visa att QuickMIC uppvisar mycket väl överensstämmande resultat jämfört med de etablerade lösningarna för antibiotikaresistensbestämning (AST) på marknaden. Studierna har utförts av olika ledande europeiska sjukhuslaboratorier på marknader med varierande antibiotikaresistenssituationer. Det stora antalet studier och de övertygande resultaten kommer ytterligare stärka positionen av QuickMIC som det främsta systemet för snabb AST på marknaden.

− Gradientech har fokuserat arbetat tillsammans med ledande sjukhus i Europa för att visa QuickMIC-systemets exceptionella precision och snabbhet, och för att bevisa det kliniska värdet av snabb AST för patienten. Det är glädjande att se det stora intresset för resultaten, vilket bevisas av att så många abstract med QuickMIC-data kvalade in till ECCMID i år. Vi ser verkligen fram emot att få dela med oss av resultaten på ECCMID, säger Christer Malmberg, Chief Scientist på Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och exakta AST-resultat gör det möjligt för sepsispatienter att få patientspecifik behandling med rätt antibiotika i rätt dos, på rekordtid. Den modulära designen där användaren själv bestämmer testkapaciteten gör QuickMIC attraktivt för både små och stora sjukhuslaboratorier. QuickMIC och dess gramnegativa antibiotikapanel är CE-märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa, men ännu inte tillgängliga för försäljning i USA.

 

För mer information vänligen kontakta:

 

Sara Thorslund, PhD, CEO Christer Malmberg, PhD, Chief Scientist

Tel: +46 736 29 35 80 Tel: +1 919 808 7190

sara.thorslund@gradientech.se  christer.malmberg@gradientech.se

 

Om Gradientech
Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC®, som erhållit Breakthrough Device status av amerikanska läkemedelsverket FDA, gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar vårdkostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se

 

 

Gradientech is an ISO13485 certified company since 2017

Contact

Gradientech AB
Uppsala Science Park
SE-751 83 Uppsala
Sweden

sales@gradientech.se

About Gradientech

Gradientech develops, manufactures and sells innovative microfluidic products for high-quality analysis of the behavior of cells and organisms in response to gradients of biomolecules. Our aim is to pioneer life science and healthcare.

Copyright © 2024 Gradientech. All rights reserved. Gradientech, QuickMIC and CellDirector are registered trademarks or trademarks of Gradientech AB.

Next-generation antimicrobial susceptibility testing

Take a look at our E-book