Image for Urban Adolfsson ny CFO på Gradientech
IR Press releases 2022-04-01

Urban Adolfsson ny CFO på Gradientech

Uppsala,1 april 2022. Diagnostikbolaget Gradientech meddelar idag att Urban Adolfsson tillträder rollen som bolagets nya CFO. Urban har gedigen erfarenhet från ledande positioner inom ekonomistyrning och verksamhetsutveckling och kommer närmast från en befattning som CFO och interim VD på Encare, ett svenskt mjukvaruföretag inom sjuk- och hälsovård.

”Urban kommer in i en spännande fas i bolagets utveckling. Vi genomför nu en klinisk studie för att möjliggöra lanseringen av vår första produkt QuickMIC® för diagnostiskt bruk, först i Europa och sedan i USA. Urbans kompetens inom verksamhetsutveckling och breda erfarenhet inom ekonomi kommer att vara betydelsefull för vår fortsatta framgång”, säger Sara Thorslund, VD på Gradientech.

Urban har en bred bakgrund inom ekonomi i olika roller och organisationer, inklusive redovisning, finans- och affärsanalys, kassaflödes- och investeringsplanering samt kapitalresning. Tidigare befattningar inkluderar revisorsuppdrag på Ernst & Young, ledande befattningar på företag som PA Resources, Envirotainer och senast som CFO och interim VD på Encare. Utöver rollen som CFO kommer Urban att vara ansvarig för bolagets arbete inom HR och hållbarhet.

”Jag ser fram emot att arbeta med hela Gradientech-teamet och tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för en framgångsrik lansering av bolagets viktiga diagnostikprodukt, i tider av ökad antibiotikaresistens och markant ökat fokus för precisionsdiagnostik, säger Urban Adolfsson, ny CFO på Gradientech.

Urban efterträder tidigare interim CFO Hans Richter.

”Jag vill rikta ett stort tack till Hans som har varit en mycket värdefull resurs under flera år för både Gradientech och för mig personligen. Hans har bland annat haft en central roll i arbetet med att bygga upp och implementera processer som gör Gradientech redo inför en framtida börsnotering. Jag önskar Hans stort lycka till med hans framtida uppdrag, avslutar Sara Thorslund.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Sara Thorslund, PhD, VD Gradientech
Tel: 0736-29 35 80