Image for Gradientech utökar sitt distributionsnätverk i Europa
IR Press releasesNews 2023-10-18

Gradientech utökar sitt distributionsnätverk i Europa

Diagnostikföretaget Gradientech har tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Iberlab för kommersialisering av QuickMIC®-systemet i Portugal.

Iberlab är en ledande leverantör av diagnostikprodukter för kliniska laboratorier på den portugisiska marknaden. ”På Iberlab strävar vi efter att möta våra kunders krav och förväntningar på högsta nivå. Vår ambition är att tillhandahålla diagnostiklösningar som verkligen möter behoven ute hos sjukhus-laboratorierna. Därför blir produktlinjen från Gradientech ett betydande tillskott till vår portfölj. QuickMIC-systemet passar oss perfekt med vårt fokus att bekämpa sepsis och vilja kunna erbjuda marknaden de snabbaste lösningarna som kan bidra till att rädda liv och samtidigt minska sjukvårdskostnaderna”, kommenterar João Teixeira, vd på Iberlab.

Gradientech har sedan tidigare exklusiva distributionsavtal för kommersialiseringen av QuickMIC med Biomedica i Österrike och östra Centraleuropa och med Triolab-gruppen i Sverige, Danmark, Norge, Island och Baltikum.

 

“Vi är mycket glada över att presentera Iberlab som vår exklusiva distributör i Portugal.  Portugal är en viktig marknad för oss givet deras behov av snabb resistenstestning på grund av den relativt höga nivån av antibiotikaresistens i samhället. Iberlab har drivkraften, erfarenheten och den expertis som krävs för att framgångsrikt lansera QuickMIC med målet att vi ska bli marknadsledande inom ultrasnabb antibiotika-resistenstestning i Portugal”, säger Peter Karlberg, VP Sales på Gradientech.

QuickMIC-systemets ultrasnabba och exakta resultat gör det möjligt för patienter med sepsis att snabbt få specifik individanpassad antibiotikabehandling. Systemets modulära design gör det möjligt för sjukhuskunder att börja i mindre skala och sedan utöka med fler moduler efter behov. QuickMIC-systemet och dess gram-negativa panel är CE-märkta och kommersiellt tillgängliga i Europa men ännu inte tillgängliga för försäljning i USA.

 

För mer information vänligen kontakta:
Peter Karlberg, VP Sales Gradientech
Tel: + 46 763 29 08 14

Sara Thorslund, vd
Tel: +46 736 29 35 80

Om Gradientech
Gradientech är ledande inom ultrasnabb testning av antibiotikaresistens. Vi utvecklar nästa generations diagnostik inom infektionsmedicin. Vår produkt QuickMIC®, som erhållit Breakthrough Device status av amerikanska läkemedelsverket FDA, gör att patienter med sepsis snabbt kan få specifik guidning till rätt antibiotika i rätt dos. Det räddar liv, minskar vårdkostnader och begränsar utbredningen av antibiotikaresistens – ett av vår tids största globala hälsohot. Gradientech har sitt huvudkontor i Uppsala. För mer information besök gärna www.gradientech.se

Om Iberlab

IBERLABs mission är att uppfylla de behov som finns inom olika typer av sjukhuslaboratorier, och att tillhandahålla ett brett utbud av diagnostiklösningar anpassade till våra kunders behov och krav. För att skapa god tillväxt tror vi att innovation, kvalitet och kompetens är grundläggande förutsättningar. För mer information besök gärna www.iberlab.pt